Technológiák

Az egészségre veszélyes elektromágneses sugarakkal szemben ma alapvetően kétféleképp lehet védekezni:

  • a sugárzás leárnyékolásával (Faraday-kalitka)
  • a sugárzás veszélyes komponensének (Tesla-hullám) harmonizálásával.

 

Árnyékolás:

A Faraday-kalitka az elektromágneses hatás kiküszöbölésére szolgáló, fémhálóval teljesen körülvett térrész, amelybe a fémháló védőhatása folytán a külső elektromos erőtér nem jut be, így a belsejében lévő tárgyak vagy élőlények ezek hatásától védve vannak. Ezzel magyarázható például az is, hogy a vasbeton szerkezetből készült épületekben legtöbbször nincs elég térerő a mobiltelefonok működéséhez. A lassan változó (emberre veszélytelen) elektromágneses tér be tud hatolni a kalitka belsejébe (pl. a Föld mágneses mezeje).

Így védi meg például a repülőgép és személygépkocsi fém teste a benne ülő utasokat, ha belecsap a villám. Mivel az autók karosszériája nemcsak fém, hanem üveg és műanyag elemeket is tartalmaz, azokon keresztül kismértékben bejut annyi mikrohullám, ami a mobiltelefonáláshoz szükséges.

 

Harmonizálás:

A mikrohullámú elektromágneses sugarak két komponensből állnak: Hertz-sugarakból és Tesla- (vagy: longitudinális) sugarakból. Míg az előbbi a kommunikációhoz nélkülözhetetlen, addig az utóbbi komoly egészségügyi kockázatot jelent. A longitudinális sugarakat a kvantumfizika legújabb eredményei alapján viszont lehet semlegesíteni,  a tachyonok forgásirányát megváltoztatva.

Ezzel a technológiával készülnek a RayGuard® és a FOSTAC® termékei Svájcban.