Védekezés a konyhában

 

Mikrohullámú sütő

 

Mikrohullámú sugárzás hatására mindenféle élelmiszer tápértéke szignifikáns módon csökken, amit ma már tudományos kutatások ezrei igazolnak. A  vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a mikrohullám­mal besugárzott élelmiszerek rendszeres elfogyasztása a vizsgált célszemélyek jelentős körében rosszindulatú daganatokat keltett a gyomorban és az emésztőrendszerben.

A mikrohullám emberre és élelmiszerre kiváltott hatásairól részletesen beszámol a William P. Kopp által készített „Forensischen Forschungsgutachten T 061-7R10/10-77F05”, A.R.E.C. Research Operations.

 

Óvintézkedések:

  • mikrohullámú sütő azonnali száműzése a konyhából és életünkből
  • ételeit melegítse hagyományos vagy gáztűzhelyen, esetleg elektromos tűzhelyen vagy főzőlapon (bár ez utóbbi is kelt kismértékű elektromásneses sugárzást, de legalább az ételt nem teszi tönkre)
  • étteremben se rendeljen olyan ételt, ami nem frissen készül, hanem mikrohullámú sütőben melegítenek fel

 

 

 Elektromos tűzhely, indukciós főzőlap

 

Az indukciós főzőlapok a modern konyha új tartozékai. Működési elvük azonban jelentősen eltér a klasszikus elektromos tűzhelyekétől, mert a meleg nem a főzőlapban keletkezik, hanem közvetlenül a ráállított edényben. Az indukciós főzőlapnál az üvegkerámia lap alatt egy lapos tekercs található, amit nagyfrekvenciás váltóáram táplál. Eközben egy váltakozó mágnesmező keletkezik. Ha erre az üvegkerámia lapra egy fémedényt (lehetőleg mágnesezett aljjal) állítunk, az edény aljában keletkező mágneses áramok felmelegítik az edényt és annak tartalmát.

A gyártók állításai szerint az indukciós főzőlapok számos előnnyel bírnak a hagyományos elektromos főzőlapokkal szemben. A német nova-intézet által elvégzett mérések nyomán kijelenthetjük, hogy az indukciós főzőlapok által keltett mágneses mezők nagyságrendileg ugyan azonosak a hagyományos elektromos tűzhelyek keltette mezőkkel, azonban működési frekvenciájuk 1.000-szer magasabb, ami a szórt mezők révén az emberi testben is extra testáramokat indukál.

 

Óvintézkedések:

  • A nova-intézet azt javasolja, hogy ne nagyon használjunk indukciós főzőlapokat.

 

Forrás:   Internationale Gesellschaft für Elektrosmog-Forschung  IGEF Ltd.