Védekezés a fürdőszobában

 

A fürdőszoba gyakran a hálószoba tőszomszédságában van, ezért  fontos, hogy itt is redukáljuk az elektromágneses sugárzás hatásait. Különösen, ha az ágyunk fejrésze éppen a fürdőszoba falának túloldalára esik.

Elektromos fogkefe vagy borotva saját töltővel

Azok a borotvák és elektromos fogkefék, amelyek saját töltőállomással rendelkeznek, akkor is elektromos mezőket generálnak, amikor nincsenek bekapcsolva. Ha az akku is bekapcsolódik, még mágneses mezők is kialakulnak.  Egy bekapcsolt állapotú borotva tekintélyes méretű mágneses mezőt képes előállítani;  a közvetlenül a fejet érő reggeli sugárfürdőzés garantált.


Elektromos fogkefék használata még veszélyesebb, mert a sugárzást még be is visszük a koponyán belülre! A foghús meg különösen érzékeny az ilyen sugárzásokkal szemben: bizonyított, hogy az elektromágneses sugárzás paradontoset (= foghús-tumort) okoz.  Skandináviában több kutatás is arra az eredményte jutott, hogy az elektromágneses sugárzás következtében az amalgámtömések 6-szor gyorsabban bomlanak le, mint normál körülmények közepette.

Óvintézkedések:

  • fogpucoláshoz használjunk hagyományos vagy vízöblítéses fogkefét, áram nélkül
  • a férfiak használjanak inkább klasszikus borotvahabot és borotvapengét.

 

Elektromos hajszárító


Nem elég, hogy a gépi szárítás miatt a haj szárazzá és törékennyé válik, már kora reggel sikerül magunkat tekintélyes mennyiségű elektromágneses sugárzással beborítani, ráadásul egyenesen a fejünket. Aki meg fodrászatban dolgozik, az naponta több órán át részesül a sugárzuhany átkos hatásaiból.

Óvintézkedések:

  • szárítsuk meg a hajat a friss levegőn (vagy legalább a szobában).

 

Mosógép, ruhaszárító, elektrobojler

Az elektromágneses sugarak nem állnak meg a falak előtt…


Óvintézkedés:

  • ezért ezeket a berendezéseket soha ne helyezzük a hálószobával közös falra.

forrás:  IGEF