Minden olyan sugárzást, amelyben terjedő részecskéknek elegendő energiája van a velük kölcsönhatásba lépő atomok és molekulák ionizációjához, ionizáló sugárzásnak nevezünk. Az ionizáció abból áll, hogy egy atomból (vagy molekulából) teljesen eltávolítunk egy vagy több elektront. Lényeges, hogy a kisebb energiájú sugárzás még nagyobb fluxus mellett sem képes az ionizációra. A nagy fluxusú ionizáló sugárzás roncsolja az élő szervezeteket.

Többfajta ionizáló sugárzás létezik:

  • elektromágneses sugárzás: távoli ultraibolya-, röntgen- és a gamma-sugarak
  • részecskesugárzás: proton-, elektron-, alfa-sugárzás, vagy más töltött részecskék

Az ionizáló sugarak forrásai legtöbbször a radioaktív atommagok és a kozmikus sugarak, kísérői a maghasadásnak és a magfúziónak (a Napról hozzánk érkező fény is tartalmaz ionizáló sugárzást). A mesterséges források közé kell sorolni egyes orvosi berendezéseket is (röntgengép, PET, CT). Fontos kihangsúlyozni, hogy a természetben állandóan jelen van bizonyos mennyiségű ionizáló sugárzás.

(forrás:  Wikipédia, a szabad enciklopédia)

 

Az emberiség elmúlt 8 évezredben megszerzett tudása hat olyan földsugárzás típust (geopatikus sugárzást) tart nyilván, ami jelentős hatással van az élő szervezetekre:

     - Vízér sugárzás

     - Geológiai törésvonal sugárzás

     - Szent-György-vonal sugárzás

     - Ley-vonal sugárzás

     - Hartmann sugárzás

     - Curry sugárzás

 

A különféle földsugárzások emberre gyakorolt hatása igen eltérő, mivel különböző a frekvenciájuk és polaritásuk. Különösen veszélyes, ha többféle sugárzás koncentrálódik egy helyen, mert ilyenkor gyorsabban és nagyobb valószínűséggel alakulnak ki problémák. Ezeket a csomópontokat szokták vortexnek nevezni.

Földünk átalakulóban van, a geopatikus sugárzások egyre erősebbek, amik jelentősen terhelik az emberi szervezetet, meggyengítve ezzel az immunrendszerünket.

Megfelelő ismeretekkel a sugárzások forrásai bemérhetőek és kijelölhetőek azok a helyek, amik az élő szervezetre pozitiv hatást gyakorolnak. Ezzel a tudással évezredeken keresztül csak a sámánok, papok, beavatottak rendelkeztek és ők jelölték ki azokat a kultikus helyeket (pl. Stonehenge, Dobogókő), ahol a pozitív energiák vannak túlsúlyban.